ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ψήφισμα για τη δίωξη του συναδέλφου Π. Βαϊνά



   
Ο αιρετός στο ΠΥΣΠΕ της Γ΄ Αθήνας, Παντελής Βαϊνάς, έχει μηνυθεί από υποψήφιο διευθυντή, τον κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, γιατί κατά τις κρίσεις διευθυντών το 2011 τον είχε βαθμολογήσει αρνητικά. H αρνητική βαθμολογία υπήρξε διότι εναντίον του υποψηφίου υπήρχαν, από Συλλόγους της Γ΄ Αθήνας, καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Επιπλέον, οι συνάδελφοι -αιρετοί της Γ΄ Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί αγωγή – κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011 - για "συκοφαντική δυσφήμιση" σε βάρος του Γ. Χρόνη από τον υποψήφιο, κ. Χαρ. Αλεξανδράτο, για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010. 
     H εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έκρινε ως αβάσιμη τη μήνυση του κ. Χαρ. Αλεξανδράτου και έθεσε το φάκελο στο αρχείο, ο κ. Αλεξανδράτος έκανε αίτηση  ανάκλησης της απόφασης, ασκήθηκε δίωξη κατά του Παντελή Βαϊνά για "παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας" με τακτική δικάσιμο για τις 19 Γενάρη του 2015.
    Το Υπουργείο Παιδείας  με έγγραφό του ζητά από τη Γ΄Δ/νση Π.Ε Αθήνας να ζητήσει από τον Εισαγγελέα το φάκελο με το κατηγορητήριο για να παραπέμψει προφανώς τον Π.Βαϊνά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
    Είναι σαφές πια ότι σε μια περίοδο ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις, εξαιτίας του νέου, απαράδεκτου πειθαρχικού δικαίου, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. 
    Το «νέο» πειθαρχικό αποτελεί πλέον τη βάση για μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης κι αυτό μας αφορά όλους.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΙΝΑ ΚΑΙ Γ.ΧΡΟΝΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ


Το ΔΣ

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου