ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πανεργατική Απεργία 27-11-2014

Συμμετέχουμε στη γενική πανεργατική απεργία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενάντια:
ü  στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
ü  στη διάλυση της δημόσιας Παιδείας
ü  στη συρρίκνωση μισθών-συντάξεων (με εργαλείο το «νέο μισθολόγιο»), στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων ( τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα), στην προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
ü  στην αυξανόμενη ανεργία (σχεδόν 30%) και στην πολιτική της λιτότητας που οδηγεί στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση ( η παιδική φτώχεια ξεπερνάει το 36% σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF). 

Στη εκπαίδευση η πολιτική αυτή έχει καταστροφικά αποτελέσματα:
ü    Απολύει μόνιμους εκπαιδευτικούς κι ενώ παραδέχεται ότι υπάρχουν κενά δεν κάνει νέους διορισμούς, προσλαμβάνει συναδέλφους μέσω ολιγόμηνων συμβάσεων ΕΣΠΑ, οι οποίοι υποχρεώνονται να δουλεύουν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους με μισθούς κάτω των 500 ευρώ ( ενώ φτάνει σε επίπεδα γελοιότητας όταν σύμφωνα με τον Υπουργό τα κενά θα καλύπτονται με «εθελοντική εργασία»)
ü    Περιπαίζει χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές με ασάφειες σχετικά με την προϋπηρεσία και το νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
ü    Συκοφαντεί το Δημόσιο Σχολείο κι  ενισχύει τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ( όταν καταργούσε τους κλάδους των ΕΠΑΛ κι απέλυε τους συναδέλφους μας, εγκαινίαζε ιδιωτικό ΙΕΚ )
ü    Κρατάει «ομήρους» τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς στην ιδιωτική εκπαίδευση ( αυθαίρετες απολύσεις και κανένας έλεγχος στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, παρά τις καταγγελίες των συναδέλφων)
ü    Το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα εξεταστικό κέντρο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους μαθητές (με το πολυδιαφημισμένο «Νέο Λύκειο», απομακρύνεται περίπου του 25% των μαθητών από την  εκπαίδευση ).
ü    Επικαλείται την αναβάθμιση της παιδείας ενώ παράλληλα συγχωνεύει δημόσια σχολεία και υποχρεώνει τις σχολικές μονάδες να λειτουργούν τα σχολικά τμήματα με 28-30 μαθητές.
ü    Διαμορφώνει πανάκριβους μηχανισμούς αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου (όλο το έργο της αξιολόγησης στοιχίζει 7,5εκ. ευρώ, ενώ παράλληλα πετσοκόβει τους μισθούς μας).
ü    Με το «νέο πειθαρχικό» επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή των εκπαιδευτικών και ποινικοποιεί τους αγώνες τους.

Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα πρέπει να είναι η απάντηση σε αυτή την πολιτική.


ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου