ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Απολογισμός έργου Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ 2013-14

Για αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση
   1) Εκδήλωση για την αυτοαξιολόγηση –αξιολόγηση με ομιλητή τον Παύλο Χαραμή ( υπεύθυνος ΚΕΜΕΤΕ) στο Πολυγωνικό κτίριο του ΓΕΛ στις 14/12/13
   2) Τρίωρη στάση εργασίας Τετάρτη 18/12/13 και συγκέντρωση στο ΓΕΛ Πάρου ενάντια στο σεμινάριο επιμόρφωσης των διευθυντών σχολικών μονάδων για την  αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων από σχολικούς συμβούλους.
    3) Κατά τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου μέλη του ΔΣ επισκέπτονται τα σχολεία για να ενημερώσουν τους συλλόγους για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αυτοαξιολόγηση και για τη δυνατότητα μη ένταξης σε ομάδες εργασίας.
   4) Κείμενο καταγγελία στη ΔΔΕ για το έγγραφο Μεσσάρη ( περ. διευθυντής) που ήταν προσπάθεια εκφοβισμού των συναδέλφων ώστε να ενταχθούν σε ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.
  5) Σχετικά με την εγκύκλιο ( 44375/Γ1/24-03-14)που έστειλε το Υπουργείο και όριζε ως υποχρεωτική τη συμμετοχή στις ομάδες αυτοαξιολόγησης  με ανάθεση από τους διευθυντές ακολουθούμε τη  γνωμοδότηση της ΔΟΕ αλλά και την τοποθέτηση της ΟΛΜΕ . Στο πλαίσιο αυτό στέλνουμε  στις 28/03/14 και 01/04/14 κείμενα ενημερωτικά στα μέλη μας τονίζοντας ότι στα πρακτικά των συλλόγων για τις ομάδες αυτοαξιολόγησης πρέπει να τονίζεται ότι η συμμετοχή στις ομάδες αυτές δε γίνεται οικειοθελώς κι ότι οι εκπαιδευτικοί επιφυλάσσονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους.
    6) Στάση εργασίας στις 26 -27 Ιουνίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΓΕΛ Πάρου κατά της διενέργειας επιμορφωτικού σεμιναρίου για την αξιολόγηση από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Κυκλάδων στους διευθυντές σχολικών μονάδων.

Κατά τις διαθεσιμότητας-απολύσεις
1)        Στις 13/01/14 κείμενο διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε ΕΠΑΛ λόγω της διαθεσιμότητας.
2)         Συμμετοχή στην απεργία ( ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ) κατά της διαθεσιμότητας στις 07-02-14. Την ίδια μέρα μοίρασμα κειμένου καταγγελίας για τη διαθεσιμότητα ( σε κατοίκους-καταστήματα-δημ. υπηρεσίες) για να ενημερωθεί η τοπική κοινότητα για τις διαθεσιμότητες –απολύσεις.
3)      Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας (48η απεργία της  19,20 Μαρτίου και 24η μόνο από την ΟΛΜΕ στις 21 Μαρτίου, δηλ. πριν την καταληκτική ημερομηνία για τη διαθεσιμότητα) :  α) Την Τετάρτη 19 Μαρτίου απεργιακή συγκέντρωση με μικροφωνική  το πρωί στη πλατεία Μαυρογένους  και μοίρασμα κειμένου –καταγγελίας για τις εξελίξεις.  Β) Παρασκευή 21 Μαρτίου απεργιακή συγκέντρωση το απόγευμα με μικροφωνική στη πλατεία Μαυρογένους  και μοίρασμα κειμένου –καταγγελίας για τις εξελίξεις σε κατοίκους και καταστήματα.


Συνέλευση
Προέδρων
 Συμμετοχή σε όλες τις συνελεύσεις προέδρων ΕΛΜΕ   ( εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου στις συνελεύσεις των προέδρων είναι ο αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Πάρου –Αντιπάρου Μ. Αθανασάκης)

Για το κτιριακό πρόβλημα των σχολικών μονάδων
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου ( 15-11-13) για το κτιριακό πρόβλημα σε Γυμνάσιο Πάρου και Νάουσας

Συνεργασία/κοινή δράση με άλλους φορείς
 ----Συντονιστικό Υγείας
Συμμετοχή στο Συντονιστικό Υγείας των φορέων Πάρου
α) Συμμετοχή στις συζητήσεις-εκδηλώσεις β) συμμετοχή στην πανπαριανή απεργιακή κινητοποίηση με στάση εργασίας στις 26/02/14
---- Εορτασμός 17 Νοεμβρίου
Συνδιοργάνωση με φορείς-συλλογικότητες ,εκδήλωσης για τον εορτασμό της 17 Νοεμβρίου:  α) συγκέντρωση με μικροφωνική στην πλατεία Μαυρογένους  β) εκδήλωση στον Αρχίλοχο με αρχειακό οπτικό υλικό.

Διαμαρτυρία – καταγγελίες -εκδηλώσεις για μαθήματα / εκπαιδευτικά
1)      Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ ( κείμενο διαμαρτυρίας στις 03/12/13) για την υποβάθμιση του μαθήματος της Πληροφορικής (εργαστηριακό, θεωρητικό κλπ , γεγονός, που εκτός από την υποβάθμιση, οδηγεί και σε μείωση ωρών συναδέλφων
2)      Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ ( κείμενο διαμαρτυρίας στις 13/01/14) για την καθυστέρηση έκδοσης εγκυκλίου μεταθέσεων
3)      Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ ( κείμενο διαμαρτυρίας στις 12/02/14) για την έλλειψη προγραμματισμού μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας μαθηματικών στην Πάρο ( στα άλλα νησιά των Κυκλάδων υπήρξε πρόβλεψη για ενισχυτική διδασκαλία μαθηματικών)
4)      Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ ( κείμενο διαμαρτυρίας στις 12/02/14)και αίτημα να δημοσιευτούν οι πίνακες με τα μόρια όσων ζητούν βελτίωση ( είχαν δημοσιευτεί μόνο οι πίνακες όσων ζητούσαν μετάθεση).
5)      Στις 15/10/14 υπογράφουμε κείμενο-καταγγελία με τις άλλες ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων για την άρνηση εξέτασης από την περιφέρεια των αιτήσεων για άδειες άνευ αποδοχών.
6)      Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ ( κείμενο διαμαρτυρίας στις 12/02/14)και αίτημα σχετικά με τα κενά και τα προβλήματα στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε Γυμνάσιο Πάρου και Αντιπάρου.
7)      Με άλλες ΕΛΜΕ και σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνυπογράψαμε τις καταγγελίες για όσους συναδέλφους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς διώκονται για τη συνδικαλιστική δράση τους με βάση το νέο πειθαρχικό.( π. χ  για συνάδελφο Π. Αντωνόπουλο, Χρόνη κ. λ).


Εκδηλώσεις / Συζήτηση για Παιδεία
1)      29/01/14 και στις 05/02/14 κάλεσμα από το ΔΣ για συζήτηση για την Παιδεία ( εξεταστικό,
Τράπεζα θεμάτων κ. λ ) με γονείς και εκπαιδευτικούς στο Σπίτι του Δασκάλου ώστε να διοργανωθεί κεντρική εκδήλωση. ( η ανάγκη για αυτές τις συζητήσεις προέκυψε από αίτημα Γενικής Συνέλευσης)
2)      Διαδοχικές συναντήσεις γίνονταν στο Σπίτι του Δασκάλου και με την Ένωση Γονέων ( μετά από αίτημά της) με θέματα το Συντονιστικό Υγείας αλλά και την Παιδεία.

Συγκέντρωση χρημάτων για σεισμοπαθείς Κεφαλονιάς
Στις 12/02/14 ανταποκρινόμενοι σε αίτημα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς αποφασίσαμε να απευθύνουμε κάλεσμα στους συλλόγους διδασκόντων για συγκέντρωση χρημάτων προς βοήθεια των πληγέντων από το σεισμό. Τα χρήματα συγκέντρωσαν οι σύλλογοι ανά σχολείο, τα παρέδωσαν στο ΔΣ που μερίμνησε για την παράδοσή τους στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς.

Ομαδικά εισιτήρια
 Σε συνεργασία με το σωματείο της πρωτοβάθμιας ( Π.Καλλιέρος) ομαδικά εισιτήρια ( με την προβλεπόμενη έκπτωση) για Χριστούγεννα-Πάσχα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου