ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΜΕ  Πάρου-Αντιπάρου
Απεργιακή κινητοποίηση-Ενημέρωση για εξελίξεις στην εκπαίδευση
Συνάδελφοι,  

όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί  το Υπουργείο αποφάσισε τη μη έγκριση λειτουργίας  για την τρέχουσα σχολική χρονιά τριών ολιγομελών τομέων της Β΄ Τάξης ( Δομικών Έργων, Υγείας Πρόνοιας κι Ευεξίας, Πληροφορικής ) του ΕΠΑ.Λ Πάρου.

·        Αν δε λειτουργήσουν φέτος εννοείται ότι δε θα υπάρχουν τα τμήματα και την επόμενη χρονιά στην
Γ ‘ Τάξη και προοδευτικά δε θα τα επιλέξουν και οι μαθητές της Α΄ Τάξης, επομένως το ΕΠΑ.Λ οδηγείται σε συρρίκνωση, οι μαθητές σε ενδεχόμενη μαθητική διαρροή και οι συνάδελφοι που έχουν οργανική θέση των αντίστοιχων ειδικοτήτων σε δυσμενή θέση.

·          Είναι δεδομένο ότι το ΕΠΑ.Λ είναι η μόνη η δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση για τα νησιά της Πάρου και Αντιπάρου κι εξίσου δεδομένο ότι τα παιδιά που το επιλέγουν  έχουν κάθε δικαίωμα πρόσβασης στην επαγγελματική εκπαίδευση.

·       Είναι επίσης δεδομένο ότι οι αλλαγές στο ωράριο των συναδέλφων της πληροφορικής, των ξενόγλωσσων, των υπεύθυνων εργαστηρίων ,των συναδέλφων οικιακής οικονομίας, των φιλολόγων  και άλλων που ακολουθούν, στόχο έχουν τη δημιουργία άλλης μιας τεχνητής δεξαμενής υπεράριθμων εκπαιδευτικών τόσο στα ΕΠΑ.Λ όσο και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

·        Παράλληλα οι αριθμητικοί περιορισμοί στη λειτουργία των προσανατολισμών στα Γενικά Λύκεια είναι ίδιας βαρύτητας σημασίας με τη μη λειτουργία ολιγομελών τομέων στο ΕΠΑ.Λ.

·       Προσθέτουμε, για να ολοκληρωθεί η εικόνα, και τις ελλείψεις στην ειδική αγωγή αλλά και τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

        Για όλους αυτούς τους λόγους το ΔΣ της ΕΛΜΕ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας 
(08:30-11:30) ζητώντας και από την ΟΛΜΕ συμπληρωματική στάση εργασίας για τις επόμενες τρεις ώρες του ωραρίου, για να μπορέσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 05-10, στις 09:00, στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ. Το κάλεσμα δεν απευθύνεται μόνο στους συναδέλφους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά σε όλους τους πολίτες και φορείς της Πάρου και της Αντιπάρου.

Είναι σημαντικό όλοι ενωμένοι να αντιδράσουμε
για την προάσπιση της ποιότητας
της Δημόσιας Παιδείας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα
και για το δικαίωμα των μαθητών πρόσβασης με ισότιμους και δίκαιους όρους
στη Δημόσια Παιδεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου