ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

       Απαράδεκτη ενέργεια από το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας 

                                   Εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου Π Καλλιέρος

ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Παροικία, ΤΚ 844 00
Τηλ2284021270
    Ημερ/νία: 18-09-2016
  Αρ. Πρωτ.: 19
Προς: Μέλη ΕΛΜΕ, Σχολεία Β΄/θμιας, Σύλλογος ΠΕ Π. Καλλιέρος, 
Σχολεία Α΄/Θμιας
                                                                                                                            

Απαράδεκτη ενέργεια από το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου Π Καλλιέρος

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το ΔΣ του σωματείου Π Καλλιέρος  άλλαξε κλειδαριά στο Σπίτι του Δασκάλου κι αρνείται να  δώσει αντικλείδι στην ΕΛΜΕ απαγορεύοντας έτσι την πρόσβασή στο χώρο. Η συζήτηση για αλλαγή κλειδιών έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο όταν δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι χάθηκαν χρήματα από το Σπίτι του Δασκάλου.  Επομένως για την αλλαγή κλειδιών υπήρξε συμφωνία, χωρίς ωστόσο να έχουμε κανονίσει πότε θα γινόταν αυτό.
Το ΔΣ του Καλλιέρου αιφνιδιαστικά άλλαξε την κλειδαριά το καλοκαίρι. Αυτή τη  στιγμή δεν έχουμε κλειδί κι επομένως δεν έχουμε πρόσβαση στο χώρο.  Ξεκαθαρίζουμε ότι για όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση και ως ότου αποκατασταθούν τα πράγματα δεν έχουμε ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στο χώρο.
Το ΔΣ του σωματείου της πρωτοβάθμιας πρότεινε την προηγούμενη χρονιά αλλαγή στο καταστατικό λειτουργίας του Σπιτιού του Δασκάλου. Η ΕΛΜΕ  διαφώνησε για την αλλαγή του καταστατικού και πρότεινε να παραμείνει το καταστατικό όπως ήταν. Η υπόθεση με τα κλειδιά είναι άραγε φιέστα τιμωρητική  ή  προσπάθεια επίδειξης δύναμης για τη μη συμφωνία; Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πράξη παραχάραξης του καταστατικού λειτουργίας. Στις συλλογικότητες και στα σωματεία δεν υπάρχει το αποφασίζω και διατάζω.
Τέτοιες ενέργειες δείχνουν απειρία συμμετοχής στα κοινά κι  έλλειψη σεβασμού αφού προσβάλλουν:
·           το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας.
·           όσους συμμετέχουν εθελοντικά στις ομάδες  του Σπιτιού του Δασκάλου.
·           κυρίως όμως ως αντισυναδελφική και αυθαίρετη ενέργεια είναι προσβλητική για τους συναδέλφους του συλλόγου της πρωτοβάθμιας,τον Καλλιέρο και την πλούσια ιστορία αυτού του σωματείου στο συνδικαλιστικό χώρο.
Το ζήτημα της συνδιαχείρισης  του Σπιτιού του Δασκάλου από τα δύο σωματεία ορίζεται  σύμφωνα με την απόφαση της τρίτης επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Παν Καλλιέρου στις 21-02-2013 (έγγραφο κοινοποίησης  αρ πρ 45/28-02-2013) και η οποία έχει επικυρωθεί από  Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου με την οποία ορίζεται σαφώς  ότι : «Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πάρου στο σύλλογο Παν Καλλιέρο ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα για συνδιαχείριση στην ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου. Συνεπώς την κεντρική ευθύνη της διαχείρισης του Σπιτιού του Δασκάλου την έχουν τα δύο Σωματεία και στις δραστηριότητες αυτού μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη των δύο σωματείων»
Επομένως λόγω της συνδιαχείρισης  δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να εμποδίζει την πρόσβαση στο χώρο στις ομάδες εθελοντών ή στην ΕΛΜΕ.
 Καταγγέλλουμε την ενέργεια ως αυθαίρετη , ανεύθυνη  και προσβλητική για όλους τους συναδέλφους  τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας.
Το Σπίτι του Δασκάλου είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και οι ομάδες των εθελοντών  και δεν υπόκειται σε εκβιαστικές κι αυθαίρετες ενέργειες απαγόρευσης πρόσβασης σε αυτό κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου