ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» εκπαιδευτικών Πάρου - Αντιπάρου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                      6-11-2015
 
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στις 2/11 σε τηλεοπτικό σταθμό, αρνήθηκε ότι η εξόντωση του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Τούρκους συνιστά γενοκτονία.
Αλλά, η «Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας», που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1948, βασίστηκε και στη γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων, σύμφωνα με την εισήγηση του σπουδαίου Πολωνοεβραίου  νομικού Ραφαήλ Λέμκιν (που πρώτος επινόησε τον όρο «γενοκτονία»,  για να περιγράψει την εξόντωση των χριστιανικών λαών από τους Τούρκους, η οποία τον είχε συγκλονίσει - πολύ πριν τον Β’ παγκόσμιο Πόλεμο). Δηλαδή, αυτό που αμφισβητεί ο κ. υπουργός, το έχει αποδεχτεί ο Ο.Η.Ε. εδώ και 70 χρόνια. 
Επίσης, η «Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών», με ψήφισμά της το 2007 αναγνώρισε ως Γενοκτονία το μαζικό έγκλημα εναντίον του ποντιακού και γενικά του μικρασιατικού ελληνισμού. Όλοι οι πρόεδροι της Ένωσης έστειλαν πρόσφατα επιστολή στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να αναγνωρίσει το έγκλημα εναντίον των Ελλήνων ως Γενοκτονία.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων έχει αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τα έτη 1994 και 1996, και σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο υπάρχουν κυρώσεις για όσους κακόβουλα αρνούνται γενοκτονίες και μαζικά εγκλήματα που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι φέτος αφαιρέθηκε από την ύλη της ιστορίας της Γ΄ Λυκείου το κεφάλαιο «Ο παρευξείνιος ελληνισμός κατά το 19ο και 20ο αιώνα», όπου γίνεται λόγος για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. (Η Παμποντιακή Ομοσπονδία στις 25 Ιουνίου 2015 προέβη σε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενη για την κίνηση αυτή, χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση.).
Η άρνηση της Γενοκτονίας από τον υπουργό Παιδείας, συνιστά ‘Υβρι απέναντι στους νεκρούς και τους επιζώντες αυτής της Γενοκτονίας. Την άποψή του αυτή την είχε εκφράσει και ένα χρόνο πριν στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» - όπου ήταν διευθυντής. Τώρα όμως είναι ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και οι δηλώσεις του έχουν άλλη βαρύτητα και δίνουν επιχειρήματα στους θύτες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος να συνεχίζουν να το αρνούνται. Ήδη η δήλωση του υπουργού μας, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον τουρκικό Τύπο, που πανηγυρίζει ότι Έλληνας Υπουργός αναγνωρίζει την «ιστορική αλήθεια» (δηλαδή την πάγια θέση της Τουρκίας για άρνηση των γενοκτονιών).
Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των Ποντιακών σωματείων και όλων γενικά των επιζώντων της Μικρασιατικής Γενοκτονίας και των απογόνων τους, και ζητούμε από τον υπουργό να ανακαλέσει τις προκλητικές και ανιστόρητες δηλώσεις του, ζητώντας και δημόσια συγγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου