ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ - Δελτίο Τύπου



                                          
Χθες, 28 Οκτώβρη, τα μέλη του Δ.Σ. λάβαμε επείγον μήνυμα-ενημέρωση από την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, για κάποιες αγωγές και μηνύσεις κατά δύο συναδέλφων αιρετών της Γ΄ Αθήνας, οι οποίες πρόκειται να εκδικαστούν τον Νοέμβριο. Η πληροφόρηση που λάβαμε για το θέμα ήταν από ένα κείμενο-ψήφισμα συμπαράστασης προς τους δύο συναδέλφους, με το οποίο έπρεπε άμεσα να δηλώσουμε αν συμφωνούμε, ώστε να το προσυπογράψει και η τοπική ΕΛΜΕ.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε αυθημερόν κατά πλειοψηφία. Εμείς                      (η «Ανεξάρτητη Κίνηση») δεν συμφωνήσαμε, και θεωρούμε επιβεβλημένο να εξηγήσουμε τους λόγους:
Κληθήκαμε να αποφανθούμε -με διαδικασία express- για ένα ψήφισμα που απαιτεί «να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις και οι διώξεις, και να αθωωθούν οι δύο συνάδελφοι» και καλεί σε κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας κ.α. Αλλά, πώς θα πάρουμε θέση υπέρ κάποιας πλευράς χωρίς να ξέρουμε καλά-καλά την υπόθεση - ή μάλλον τις υποθέσεις; Δεν το θεωρήσαμε θεμιτό, ούτε είμαστε ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
 Είναι, πράγματι, θλιβερό που εκπαιδευτικοί σύρονται στα δικαστήρια, ωστόσο, καθένας που νομίζει ότι θίγεται έχει δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά ΚΑΙ κατά αιρετού (και κατά πρωθυπουργού και κατά οποιουδήποτε). Εκφράσεις που διαβάσαμε στο ψήφισμα, όπως: «Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται» δεν τις καταλαβαίνουμε. Δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί ανήκουμε σε κάποια «κάστα» πολιτών που δεν επιτρέπεται να την εγκαλεί κανείς για τυχόν παράνομες πράξεις; Οι οδηγοί ταξί, οι αγρότες, οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοί πρέπει να δέχονται τις εναντίον τους μηνύσεις και να απολογούνται στα δικαστήρια για να αποδείξουν την αθωότητά τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξαιρούνται από αυτή τη διαδικασία;
Αν η ΕΛΜΕ θεωρεί ότι τις δικαστικές υποθέσεις συναδέλφων (αιρετών ή μη) πρέπει να τις δικάζουμε μόνοι μας, και να μην τις αφήνουμε στη Δικαιοσύνη, αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχει υπόνοιες για τη Δικαιοσύνη ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της. Αν είναι έτσι, ας προτείνει ένα ψήφισμα καταδικαστικό για τη Δικαιοσύνη, ότι δεν πρέπει να την εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες γενικώς -όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί-, κι αν είναι τεκμηριωμένο θα το προσυπογράψουμε κι εμείς.
                                                                         
                                   Για την «Ανεξάρτητη Κίνηση» εκπαιδευτικών
                                                        Μπέτη Μπιζά, μέλος Δ.Σ.
                                                                 Ευθύμιος Τσιρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου