ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ», ως νέος συνδυασμός, επιθυμεί να σας απευθύνει έναν χαιρετισμό και να σας ευχαριστήσει  για τη δυνατότητα της εκπροσώπησής μας στο Δ.Σ. της τοπικής μας ΕΛΜΕ.

Αντί ιδεολογικού στίγματος, σας παραθέτουμε τη μόνη μας δέσμευση, που εκπορεύεται από το Σύνταγμα, και είναι η δέσμευση που αναλάβαμε όλοι μας με την ανάληψη των καθηκόντων μας:

«H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» (άρθρο 16, παρ. 2).

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει για τον κλάδο μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, οι πιέσεις που δεχόμαστε (μισθολογικές, εργασιακές), η υποβάθμιση του ρόλου μας και του κύρους μας ως εκπαιδευτικών, η υποστελέχωση των σχολείων, η ανεπάρκεια των σχολικών εγχειριδίων και η γενικότερη στρέβλωση των σκοπού της παιδείας, δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Οφείλουμε, για το καλό της αποστολής μας, να αγωνιζόμαστε για όλα αυτάž  χωρίς μονομέρεια και ιδεολογικές παρωπίδες. Για να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση του βαλλόμενου, απαξιωμένου, και διεκπεραιωτή της ασύμβατης με την ηλικία των μαθητών ύλης, εκπαιδευτικού.

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους συστάθηκε η Κίνησή μας, και αυτός μας ο χαιρετισμός είναι παράλληλα ένα κάλεσμα προς όλους σας, για να καταθέσετε τη γνώμη σας για τους τρόπους βελτίωσης της εκπαίδευσης στην πατρίδα μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολυφωνία είναι δικλείδα της δημοκρατίας και γι’ αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται η έκφραση κάθε άποψης. Κάθε άποψη πρέπει να ακούγεται και να μπαίνει σε διαβούλευση.

Ευχόμαστε σε όλους μας ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στο λειτούργημά μας. Περιμένουμε τις σκέψεις σας, αλλά και την αρωγή σας!


                                                                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ 
                                                                       
                                                                        Μπέτη Μπιζά             [elisabetbiza@yahoo.gr]

                                                                        Ευθύμης Τσιρώνης    [tsironisef@yahoo.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου