ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Απολογισμός έργου για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου που προέκυψε από τις εκλογές στις 05-11-2014




Κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις
1)       Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της αξιολόγησης

  •     Το Νοέμβριο του 2014 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται με βάση το νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).
  •      Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει Απεργία –Αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής  αξιολόγησης (ΠΔ      152/13) των εκπαιδευτικών,  αλλά και της αυτοαξιολόγησης –             αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και κάθε διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του παραπάνω νομοθετικού πλαισίου κι εμείς συμμετέχουμε σε αυτήν την Απεργία –Αποχή.
  •     Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 27-11-2014 και απεργιακή συγκέντρωση στη Μαντώ Μαυρογένους.
  •     Συντονίζουμε τη δράση μας με τις ΕΛΜΕ και τα σωματεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνυπογράφουμε το κείμενο κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης, στο οποίο αναγράφονται πρακτικά μέτρα κατά της αξιολόγησης
  •      Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συντάσσει κείμενο και καταγγέλλει το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας στοιχίζει 7.200.000 Ευρώ και οι προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης  1.490.000 Ευρώ.
  •      Για όλα τα παραπάνω επισκεπτόμαστε τα σχολεία κι ενημερώνουμε τους συλλόγους διδασκόντων ενώ ενημερώνουμε ηλεκτρονικά τα μέλη μας και τον Τύπο.

2)       Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις για αναπληρωτές-διορισμούς

  •      Στο πλαίσιο της κινητοποίησης για μόνιμους διορισμούς συνυπογράφουμε με άλλες ΕΛΜΕ και συλλόγους πρωτοβάθμιας κείμενο διαμαρτυρίας και στηρίζουμε στις 07, και 13 -06-2015  τις κινητοποιήσεις των συλλόγων αδιορίστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  •      Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση αναπληρωτών στις 23-07-2015 στο Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη εγκύκλιο διορισμού αναπληρωτών και συντάσσουμε κείμενο διαμαρτυρίας.

3)       Παρεμβάσεις για την τήρηση ωραρίου στις συνεδριάσεις των συλλόγων.

  •     Μετά από παράπονα συναδέλφων παρεμβαίνουμε με ενημερωτικά    κείμενα για την τήρηση του ωραρίου κατά τις συνεδριάσεις των παιδαγωγικών συλλόγων (02-03-2015)  και για την τήρηση του εργασιακού  ωραρίου των εκπαιδευτικών. ( 06-03-2015)

4)       Εκδήλωση κατά του ρατσισμού

  •     Στις 21-03-2015 συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού προβλήθηκε ταινία το Πολυγωνικό κτίριο.( Στα σύνορα του κόσμου)

5)       Καμπάνια για το Κομπάνι

  •     Συμμετέχουμε με άλλες ΕΛΜΕ, σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σωματεία από διάφορους κλάδους, στην οικονομική υποστήριξη της καμπάνιας «ένα σχολείο για το Κομπάνι». Η καμπάνια γίνεται μέσω κουπονιών. Τα χρήματα  θα δοθούν απευθείας στο Κομπάνι, σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, Egitim Sen και την Eπιτροπή για τη Ροζάβα-Rojava Dernegi.
             Συγκεντρώσαμε 575 Ευρώ. 

Ψηφίσματα-ανακοινώσεις –επιστολές διαμαρτυρίας

  •       Στις 03-12-2015 συντονίζουμε τη δράση μας με την ΟΛΜΕ και τις  άλλες ΕΛΜΕ και σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνυπογράφουμε  ψήφισμα συμπαράστασης για το Ν. Ρωμανό  και το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες.
  •       Στις 10-12-2014 στηρίζουμε την κίνηση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης για την υποβάθμιση των δομών των κακοποιημένων γυναικών
  •        Στις 14-12-2015 συντονίζουμε τη δράση μας με την ΟΛΜΕ και τις  άλλες ΕΛΜΕ και σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνυπογράφουμε  ψήφισμα συμπαράστασης για τους συναδέλφους Βαϊνά και Χρόνη που αντιμετωπίζουν διώξεις πειθαρχικές για συνδικαλιστική δράση.
  •        Στις 08-01-2015 συνυπογράφουμε  ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες απεργούς του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑ)
  •        Ψήφισμα συμπαράστασης στις 31-03-2015 στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα που δέχτηκε φασιστική επίθεση στις 25 Μαϊου 2015 στα Χανιά.
  •        Ψήφισμα συμπαράστασης, στις 22-07-2015  για τους συλληφθέντες της εργατικής αντιμνημονιακής συγκέντρωσης που έγινε στην Αθήνα στις 15-07-2015.
  •        Ανακοίνωση στις 13-06-2015 για τις εκλογές διευθυντών, στην οποία ξεκαθαρίζουμε ότι βασικό ζητούμενο για τη λειτουργία των συλλόγων είναι να ικανοποιηθούν οι πάγιες θέσεις του κλάδου για ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές (παραμένει το καθηκοντολόγιο, σημαντικές  αρμοδιότητες  παραμένουν στο διευθυντή αποδυναμώνοντας το σύλλογο κ. λ)
  •      Επιστολή διαμαρτυρίας στις 13-06-2015 στο Μητροπολίτη Παροναξίας κ  Καλλίνικο και στον Καθηγούμενο Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής  (Λογγοβάρδα) κ Χρυσόστομο, για τα υποτιμητικά κι απαξιωτικά σχόλια που ο τελευταίος εκφράζει μέσα από κηρύγματά του εναντίον συναδέλφων.

Κοινωνικό φροντιστήριο

     Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2014-2015 οργανώθηκε κοινωνικό φροντιστήριο με την εθελοντική προσφορά συναδέλφων με δωρεάν μαθήματα για μαθητές με οικονομικές δυσκολίες.

Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ

     Συμμετοχή στη συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ, στις 14-03-2015   με βασική θέση της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου να υλοποιηθούν οι θέσεις του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ.

Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπου στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

       Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπου στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ στις 13-05-2015, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Συνέδριο ΟΛΜΕ

       Εκπροσώπηση  στο 17ο Συνέδριο  της ΟΛΜΕ, 02,03,04-07-2015. Στο Συνέδριο στηρίξαμε τη βασική θέση της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου να υλοποιηθούν οι θέσεις του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Υπογράφουμε το ψήφισμα της ΟΛΜΕ που κατατέθηκε στο συνέδριο κατά της απαράδεκτης ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ για το μνημόνιο. Επίσης συνυπογράφουμε το ψήφισμα της ΟΛΜΕ για την ιθαγένεια.

Εκπτωτικά   Εισιτήρια

      Σε συνεργασία με το σωματείο της πρωτοβάθμιας ( Π.Καλλιέρος) ομαδικά εισιτήρια ( με την προβλεπόμενη έκπτωση) για Χριστούγεννα-Πάσχα και εκλογές βουλευτικές του Ιανουαρίου του 2015.

Σπίτι του Δασκάλου

      Στηρίζουμε-συμμετέχουμε κι συνδιοργανώνουμε από κοινού με το σωματείο Π.Καλλιέρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πάρου-Αντιπάρου  όλες τις εκδηλώσεις στο Σπίτι του Δασκάλου.

Ιστολόγιο

      Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2014-2015 διαμορφώθηκε και λειτουργεί το νέο ιστολόγιο της ΕΛΜΕ Πάρου –Αντιπάρου, στο οποίο αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις για τη δράση μας και κοινοποιούνται όλα τα έγγραφα-καταγγελίες-αποφάσεις-ψηφίσματα ώστε να εξασφαλίζεται ενημέρωση και διαφάνεια.

Αρχείο

     Για την καλύτερη αρχειοθέτηση κι οργάνωση του αρχείου της ΕΛΜΕ διαμορφώθηκε και λειτουργεί ηλεκτρονικό αρχείο ώστε να εξασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο η πρόσβαση στην ενημέρωση της λειτουργίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου