ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός 2015-2016

Απεργιακές κινητοποιήσεις / Παραστάσεις Διαμαρτυρίας

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Γενικές απεργίες
·         Στις 12/11/2015 συμμετέχουμε στη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

·         Στις 12/11/2015  στηρίζουμε και  συμμετέχουμε στην απεργιακή  κινητοποίηση που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ στις12/11/2015 (πορεία από το Δημαρχείο και συγκέντρωση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους)

·         Στις 03-12-2015 συμμετέχουμε στην απεργία της ΟΛΜΕ

·         Στις 7/04/2016  συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους

·         Στις  6 και 7 Μαΐου συμμετέχουμε στη 48ωρη Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παραστάσεις Διαμαρτυρίας
·         Στις 13/04/2016 καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας για την διάταξη πρόσληψη αναπληρωτών και τις προωθούμενες αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση στον Κώστο, στο Πολιτιστικό και Πνευματικό κέντρο Αγ. Αθανασίου, όπου παρευρισκόταν ως ομιλητής, στο πλαίσιο ημερίδας για το ΣΕΠ, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ, Γιώργος Μουστάκας.


Παρεμβάσεις για αναπληρωτές

(η συντονισμένη αντίδραση των σωματείων στην οποία συμμετείχαμε οδήγησε στην κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης)

Μετά την ανακοίνωση της διάταξης για την πρόσληψη των αναπληρωτών (10-04-2016) :

·         Καλούμε έκτακτη γενική συνέλευση στις 12-04-2016
·         Συντονίζουμε με άλλες ΕΛΜΕ τη δράση μας και υπογράφουμε καταγγελία για άμεση απόσυρση της διάταξης για τους αναπληρωτές ( 12-04-2016)
·         Στις 13/04/2016 καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας 
·         Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στις 15/4 στο υπουργείο παιδείας.




Τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ
για τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου στις 05/10/2016


Μετά την υπουργική απόφαση για μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων τομέων στο ΕΠΑ.Λ, αλλά και τους σχεδιασμούς του υπουργείου που ανατρέπουν τα εργασιακά δικαιώματα 
( ωράριο καθηγητών πληροφορικής, ξενόγλωσσων, οικιακής οικονομίας, κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων, ωρολόγιο πρόγραμμα γυμνασίων κ. λ) :
·         Κηρύξαμε τρίωρη  στάση εργασίας στις 05-10-2016
·         Καλέσαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
 στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στις 05-10-2016
( Για την ίδια μέρα η ΟΛΜΕ κήρυξε για τις επόμενες τρεις ώρες στάση στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των προέδρων την 01-10-2018. Στη συνέλευση αυτή με εκπροσώπους άλλων ΕΛΜΕ συνυπογράψαμε ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις πιέζοντας έτσι την ΟΛΜΕ να αποφασίσει την κινητοποίηση)         



Παρεμβάσεις για εργασιακά δικαιώματα/ καταγγελίες/ διαμαρτυρία

Παρεμβάσεις για εργασιακά δικαιώματα /  τοποθετήσεις και συμπλήρωση ωραρίου

·         28/06/2016       Στο πλαίσιο ελέγχου της διοίκησης καταγγέλλουμε γραπτώς στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου τις προσπάθειες  καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών από τη ΔΔΕ Κυκλάδων με αφορμή την τοποθέτηση αναπληρωτή από πίνακα γενικής παιδείας σε ωράριο διδασκαλίας της Ειδικής Αγωγής.

·         15-09-2016  Θεωρώντας ότι και στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου πρέπει να υπάρχει διαφάνεια   στέλνουμε στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και στη ΔΔΕ γραπτή πρόταση σχετικά με τη διαδικασία αυτή. Ζητάμε να ισχύει και για τη διαδικασία τοποθέτησης εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλες σχολικές μονάδες η τυπική διαδικασία (π. χ δημοσιοποίηση κενών στις σχολικές μονάδες των ΠΥΣΔ και δηλώσεις προτίμησης).


Παρέμβαση για την προάσπιση του δικαιώματος των αιρετών να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία εκλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
·         Κατά τη διαδικασία εκλογής διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαζί με άλλες ΕΛΜΕ, υποστηρίξαμε με ανακοίνωσή μας, το δικαίωμα των αιρετών ΑΠΥΣΔΕ να μην βαθμολογήσουν / αξιολογήσουν τους υποψήφιους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας.



Καταγγελίες διαμαρτυρία για την κατάργηση επιδόματος προβληματικής περιοχής 


·         14/12/2015   
Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΘΗΡΑΣ για την κατάργηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής

·         26 Απριλίου 2016 

Συνυπογράφουμε το Υπόμνημα  και την κοινή ανακοίνωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου στις Κυκλάδες ενάντια στην απόφαση κατάργησης του επιδόματος προβληματικής περιοχής.

( η συντονισμένη αντίδραση φορέων  και σωματείων στην οποία συμμετείχαμε απέτρεψε την κατάργηση μέχρι στιγμής του επιδόματος)

Πρόταση-ψήφισμα της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου στη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ επικαιροποίησης του ΠΔ 50/1996 Κατατέθηκε στις 30-01-2016
·         Στη Γενική Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ, μαζί με την ΕΛΜΕ Θήρας, στις 30-01-2016, καταθέσαμε ψήφισμα για επικαιροποίηση του ΠΔ 50/1996 (άρθρο 13). Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των προέδρων.


Πρωτοβουλία προς την ΟΛΜΕ, σε συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ Κυκλάδων,  για αλλαγή νομικού πλαισίου εκδρομών.
·         Οι 4 ΕΛΜΕ των Κυκλάδων δηλ. ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων, ΕΛΜΕ Θήρας, ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου, μετά το τραγικό γεγονός στο Γυμνάσιο Νάξου το 2009, προτείναμε να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΟΛΜΕ εκφράζοντας την αγωνία μας για την αναγκαιότητα αλλαγής του νομικού πλαισίου των εκδρομών. Στις 21/09/2016 η ΟΛΜΕ προχώρησε στην προτεινόμενη ανακοίνωση. 

Καταγγελία για αναμόρφωση προγράμματος σε ημέρα απεργίας.





Ώρες ξενόγλωσσων μαθημάτων και ωράριο καθηγητών ξενόγλωσσων μαθημάτων

Μετά από καταγγελία μελών της ΕΛΜΕ για αναμόρφωση προγράμματος σε ημέρα απεργίας στο Γυμνάσιο Αρχιλόχου ( απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 12/11/2015), προχωρήσαμε στην αντίστοιχη διαμαρτυρία.  Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία και τονίζουμε ότι ο απεργός δεν απουσιάζει (επομένως δεν προκύπτει η έννοια της αναπλήρωσης του ωραρίου του), αλλά απεργεί (επομένως δηλώνει με την στέρηση του ημερομισθίου του την πρόθεσή του να διαμαρτυρηθεί.


Προχωρήσαμε σε ανάλογη διαμαρτυρία όταν, μετά από καταγγελία στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου  στις  14-10-2015, πληροφορηθήκαμε ότι στο Γενικό Λύκειο Πάρου  δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής ξένης γλώσσας, αλλά παρουσιάζεται στους μαθητές η διδασκαλία της αγγλικής ως η μόνη επιλογή.



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 
Στις 22/11/2015  συνυπογράφουμε τη διαμαρτυρία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να υλοποιήσει , όπως οφείλει , την ειλημμένη από την ΓΣ των προέδρων της 24/10/2015, απόφαση για κήρυξη νέου γύρου Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ μετά την γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και να προχωρήσει άμεσα σε νέα ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ για τις εξελίξεις σε μισθολογικό και συνταξιοδοτικό.

Διαμαρτυρία για την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για την κατανομή πιστώσεων

Ενημέρωση για την κατανομή των πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρου  Στις  19/1/2016 πραγματοποιήθηκε  η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε και το ζήτημα κατανομής των πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά τη συνεδρίαση υποστηρίξαμε την άποψή μας το ποσοστό διανομής των πιστώσεων πρέπει να έχει ως κριτήριο τις αποδεδειγμένες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των δύο βαθμίδων. Για να γίνει λοιπόν αυτό είναι απαραίτητο να κατατίθενται στοιχεία συγκεκριμένα κοστολόγησης των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Σε γραπτή διαμαρτυρία μας  εξηγήσαμε τους λόγους της αντίθεσής μας στην απόφαση. Η απόφαση της επιτροπής ( ισομοιρασμένο ποσό κατανομής και ανατροπή των προηγούμενων αποφάσεων που αναγνώριζαν μεγαλύτερο ποσοστό στα σχολεία της δευτεροβάθμιας βαθμίδας) μας βρίσκει αντίθετους γιατί πιστεύουμε ότι οι τρέχουσες πραγματικές ανάγκες των σχολείων της δευτεροβάθμιας βαθμίδας είναι περισσότερες. Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας. Οι δύο βαθμίδες εκπαίδευσης πλήττονται το ίδιο από τη μνημονιακή πολιτική και το μέτωπο διεκδίκησης πρέπει να είναι ενιαίο.


 Καταγγελία του προσχηματικού διαλόγου για την παιδεία
Στις 26 /112015, το υπουργείο εξήγγειλε την έναρξη ενός ακόμα «Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου» Όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα ο διάλογος είναι προσχηματικός και η συμμετοχή σε αυτόν απλώς νομιμοποιεί τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις του υπουργείου και τα κάθε είδους πορίσματα ( βλ. πόρισμα Λιάκου) Η  ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου συνυπογράφει με άλλες 34 ΕΛΜΕ καταγγελία για  προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία και καλεί  την ΟΛΜΕ να αποχωρήσει από αυτόν το διάλογο παρωδία. Το ψήφισμα κατατέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων στις 30/1/2016


Σπίτι του Δασκάλου
Όπως είναι γνωστό το Σπίτι του Δασκάλου το συνδιαχειρίζονται τα δύο σωματεία εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Το ζήτημα της συνδιαχείρισης  του Σπιτιού του Δασκάλου από τα δύο σωματεία ορίζεται  σύμφωνα με την απόφαση της τρίτης επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Παν Καλλιέρου στις 21-02-2013 (έγγραφο κοινοποίησης  αρ πρ 45/28-02-2013) και η οποία έχει επικυρωθεί από  Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου με την οποία ορίζεται σαφώς  ότι : «Ο συγκεκριμένος χώρος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πάρου στο σύλλογο Παν Καλλιέρο ο οποίος στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα για συνδιαχείριση στην ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου. Συνεπώς την κεντρική ευθύνη της διαχείρισης του Σπιτιού του Δασκάλου την έχουν τα δύο Σωματεία και στις δραστηριότητες αυτού μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη των δύο σωματείων»
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του ΔΣ του Καλλιέρου να αλλάξει αιφνιδιαστικά άλλαξε την κλειδαριά στο Σπίτι του Δασκάλου το καλοκαίρι και ουσιαστικά να εμποδίζει την πρόσβασή μας και καταργεί αποφάσεις γενικών συνελεύσεων. Στις 18-09-2016 με γραπτή καταγγελία μας γνωστοποιήσαμε την κατάσταση στα μέλη μας και στα σχολεία των δύο βαθμίδων. Περιμένουμε από το ΔΣ του σωματείου της πρωτοβάθμιας μια σοβαρή απάντηση επί της ουσίας για την κατάργηση αποφάσεων γενικών συνελεύσεων.

Παρεμβάσεις /καταγγελίες / κινητοποιήσεις για τεχνική εκπαίδευση –ΕΠΑ.Λ
Αντιδρώντας  στη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων τομέων στο ΕΠΑ.Λ Πάρου που οδηγεί στη συρρίκνωση της επαγγελματικής –τεχνικής εκπαίδευσης και σε ενδεχόμενη μαθητική διαρροή και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των μαθητών μας και των οικογενειών τους να επιλέγουν τους τομείς που θέλουν να ακολουθήσουν οργανώσαμε τη δράση μας :

·         Στις 30/09/2016 συντάσσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο καταγγέλλουμε  την απόφαση αυτή κι ενημερώνουμε τα μέλη μας, τα ΜΜΕ και την ΟΛΜΕ.
·         Στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαντώ Μαυρογένους στις 05-10-2016 
·         Συνάντηση στις 05-10-2016 με το δήμαρχο Πάρου για να τον ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.
·         Υπογράφουμε με άλλους φορείς νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη μη λειτουργία τριών τομέων στο ΕΠΑ.Λ Πάρου στις 03/10/2016
·         Μαζί με το σύλλογο διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ Πάρου όλο το υπόλοιπο διάστημα συνεχίζουμε την ενημέρωση του συλλόγου γονέων του ΕΠΑ.Λ Πάρου και φορέων και στηρίζουμε την συλλογή υπογραφών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα avaaz
·         Στις 10/10/2016 στέλνουμε ερώτημα στον περ. διευθυντή εκπαίδευσης Κυκλάδων, στο διευθυντή δευτεροβάθμιας Κυκλάδων, στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΑΙΘ, στο γραφείο του υπουργού και ζητάμε να τεκμηριώσουν  ότι δεν υπάρχουν οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικαλείται η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των ολιγομελών τομέων στο ΕΠΑ.Λ Πάρου. (με βάση τα στοιχεία που παραθέτουμε στην επιστολή μας αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο)
·         Στις 12-10-2016 σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ Πάρου συντάσσουμε πρόταση για αλλαγή του νομικού πλαισίου του ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη λειτουργία των ολιγομελών τομέων σε σχέση με τη νησιωτικότητα, την αναλογικότητα του πληθυσμού και τη μοναδικότητα του σχολείου. Την πρόταση συνυπέγραψαν και οι άλλες ΕΛΜΕ Ν. Αιγαίου και σύλλογοι διδασκόντων ΕΠΑ.Λ  και την αποστείλαμε στον περ. διευθυντή εκπαίδευσης Κυκλάδων, στο διευθυντή δευτεροβάθμιας Κυκλάδων, στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΠΑΙΘ και στο γραφείο του υπουργού.

·         Στις 24-10-2016 στέλνουμε ερώτημα-καταγγελία για το γεγονός ότι στον πίνακα των λειτουργικών κενών συμπεριλαμβάνονται κάποια ΕΠΑ.Λ (των οποίων οι ολιγομελείς τομείς δεν έχουν εγκριθεί) ενώ κάποια άλλα (των οποίων επίσης οι ολιγομελείς τομείς δεν έχουν εγκριθεί) δεν συμπεριλαμβάνονται λειτουργικών κενών είναι απαράδεκτη καθώς δημιουργεί αντιφάσεις και  απορίες σχετικά με το κατά πόσο οι υπουργικές αποφάσεις για την κατ’ εξαίρεση έγκριση ολιγομελών τομέων στηρίχτηκαν σε αντικειμενικά βεβαιωμένα σε πραγματικό χρόνο δεδομένα.. Κατά τη γνώμη μας αυτό η επιλεκτική ανακοίνωση

·         Σε όλο αυτό το διάστημα συνεργαζόμαστε με το σύλλογο διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ Πάρου που αγωνίζεται για τη λειτουργία των τομέων. Η συλλογική κι ενωτική προσπάθεια οδήγησαν στην έγκριση ενός ακόμη τομέα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό είναι και το τέλος των διεκδικήσεων μας.
                           

Ψηφίσματα συμπαράστασης

29/10/2015







26/04/2016 






18-09-2016



18-09-2016

Ψήφισμα συμπαράστασης του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄ Αθήνας οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. ( αντίστοιχα ψηφίσματα υπογράφονται από τη Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ κι άλλες ΕΛΜΕ) Οι αιρετοί εφάρμοσαν αποφάσεις γενικής συνέλευσης σχετικά με τη βαθμολογία των διευθυντών.

Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Παύλο Αντωνόπουλο, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και του ΚΕΜΕΤΕ και καταγγελίας για το κλίμα που δημιουργείται, κυρίως από μερίδα ΜΜΕ, ενάντια σε σωματεία και συνδικαλιστές που ενημερώνουν και δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό. ( αντίστοιχα ψηφίσματα υπογράφονται από τη Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ κι άλλες ΕΛΜΕ)

Ψήφισμα ενάντια σε απόλυση συναδέλφου στον ιδιωτικό τομέα. Καταγγελία την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόλυση από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο "Παλλάδιο"
της συναδέλφου Σοφίας   Σουλιώτη.

Ψήφισμα ενάντια στις διώξεις των Τούρκων εκπαιδευτικών. Το ψήφισμα στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Τουρκίας, Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, Υπουργείο Παιδείας Ελλάδα, Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, Συνδικάτο Egitim Sen. Ανάλογα ψηφίσματα στάλθηκαν από ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων.

Δράσεις αλληλεγγύης
22 /10/ 2015









10/11/2015 έως και 17/11/2015

13/ 03 έως και
19 /03 /2016



Συγκέντρωση χρημάτων για το κέντρο Υγείας  από θεατρική παράσταση.




Κοινωνικό φροντιστήριο
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ αποφάσισε,  μετά από ενημέρωση από την ΕΛΜΕ Β’  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, να ανταποκριθεί στην προσπάθεια που γίνεται για οικονομική βοήθεια συναδέλφου του οποίου το παιδί πάσχει από οξεία λευχαιμία. Το Δ.Σ.  αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει από το ταμείο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό που μας έστειλε η ΕΛΜΕ Β’  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και γνωστοποίησε το λογαριασμό αυτό καθώς και τα στοιχεία του συναδέλφου στους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε αν θελήσουν να βοηθήσουν και ατομικά.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στους Γιατρούς του Κόσμου.



Συμμετέχουμε  στην πρωτοβουλία  του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς και συγκεντρώνουμε  είδη για πρόσφυγες  σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τους «Γιατρούς του κόσμου».


Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου για το Κέντρο Υγείας στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης της Θεατρικής Ομάδας του Σπιτιού του Δασκάλου τον Ιούνιο  διατέθηκαν στο κέντρο Υγείας Πάρου ως εξής :
o    επισκευή του κεντρικού σέρβερ, κόστισε 218,24 ευρώ (υλικά, εργασία και αποστολή)
o    αγορά αναισθητικών για το οδοντιατρείο, κόστισε 95 ευρώ (υλικά και αποστολή).


Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2015-2016 οργανώθηκε κοινωνικό φροντιστήριο με την εθελοντική προσφορά συναδέλφων με δωρεάν μαθήματα για μαθητές με οικονομικές δυσκολίες


Εκδηλώσεις / Σεμινάρια

Συνεργασία με ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κυκλάδων


Συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης «Θησέας» Κυκλάδων και με τον Στέφανο Γεωργιάδη



Εκδηλώσεις στο Σπίτι του Δασκάλου








·         Διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίου πρώτων βοηθειών για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Κυκλάδων το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στο ΕΠΑΛ ΠΑΡΟΥ. Η συμμετοχή στο σεμινάριο ήταν δωρεάν. Οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στο σεμινάριο είναι μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

·         Διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα την εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τίτλο «Από το κρυφτό στο LOL – από τη χρήση στην εξάρτηση» Η εκδήλωση έγινε στο Πολυγωνικό στο ΓΕΛ Παροικιάς στις 05-03-2016. Στην εκδήλωση συμμετείχαν  ο σκηνοθέτης Στέφανος Γεωργιάδης, του οποίου προβλήθηκε η ταινία «TRY AGAIN» με σχετικό θέμα, και  ψυχολόγοι  από το Κέντρο Πρόληψης ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ



·         Συμμετοχή στις ομάδες και στις εκδηλώσεις  του Σπιτιού του Δασκάλου


·         Κοπή πρωτοχρονιάτικής πίτας και συλλογική κουζίνα στο Σπίτι του Δασκάλου, στις 24-01-2016

·         Αποχαιρετιστήριο γλέντι, για τη χρονιά που τελείωσε, στο Σπίτι του Δασκάλου, στις 27-06-2016.

Εκπτωτικά   Εισιτήρια
Εισιτήρια
σε περίοδο εορτών
Σε συνεργασία με το σωματείο της πρωτοβάθμιας ( Π .Καλλιέρος) ομαδικά εισιτήρια (με την προβλεπόμενη έκπτωση) για Χριστούγεννα-Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου