ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΔ 50/1996 (άρθρο 13) Προς τη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ στις 30/01/2016


ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
Παροικία, ΤΚ 844 00
Τηλ. 2284021270
    Ημερ/νία: 29/01/2016
      Αρ. Πρωτ.: 04
Προς :Μέλη ΕΛΜΕ  , Σχολεία ΔΕ Πάρου Αντιπάρου, ΟΛΜΕ , ΕΛΜΕ
Κοινοποίηση:    ΜΜΕ,  Σύλλογος Π.Ε. Πάρου Αντιπάρου  «Π. Καλλιέρος»,             

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΔ 50/1996 (άρθρο 13)
Προς τη ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ στις 30/01/2016
Οι υπαγόμενοι σε ειδική κατηγορία εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 13 του Π/Δ 50/96, άρθρο 17 του Ν. 3402/2005, της παρ.8 του άρθρου 1 του Ν. 3194/03 και του άρθρου 6 του Ν.3454/2006.
Ωστόσο τα ιατρικά δεδομένα περιγράφουν κι αναγνωρίζουν σοβαρές ασθένειες οι οποίες δεν προβλέπονται στο ισχύον νομικό πλαίσιο.
Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο  και καθοριστικό  για την αξιοπρέπεια, την ποιότητα ζωής και την ομαλή πορεία της υγείας των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ασθένειες,  οι οποίες απειλούν τη ζωή τους, να επικαιροποιηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο ως προς τα εξής:
1.                   Επαναδιατύπωση/εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων ορισμένων ασθενειών
2.                  Την ένταξη νέων νοσολογικών οντοτήτων ίσης βαρύτητας με αυτές που αναφέρονται στις παραπάνω διατάξεις
3.                  Την ομαδοποίηση και κατηγοριοποίηση των ασθενειών με διαβάθμιση σοβαρότητας.

{Ήδη μετά από σχετική αίτηση συναδέλφου μας, στη  Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  Β/ΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ( Τμήμα Γ΄), η παραπάνω Υπηρεσία, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της ανάγκης επικαιροποίησης, έχει στείλει αντίστοιχο έγγραφο προς τη Δ/νση Προστασίας ΑΜΕΑ του Υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη συνέχεια στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας  ( ΚΕ.Σ.Υ) }.

Θεωρούμε απαραίτητο το συνδικαλιστικό κίνημα, ειδικά σε μια περίοδο που συρρικνώνονται και δέχονται επίθεση εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να απαιτήσει  την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου ώστε:

·                     Να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ασθένειες  που απειλούν τη ζωή τους και δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΠΔ 50/96
·                     Να διεκδικήσει  ίση μεταχείριση για όσους ( δυστυχώς) αντιμετωπίζουν αυτές τις ασθένειες απαιτώντας να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
·                     Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν πρέπει να αγνοηθεί από το Υπουργείο κι ως προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσει η Γ.Σ Προέδρων αλλά και το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
·                     Ο αγώνας του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να συμπεριλάβει και το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.


ΕΛΜΕ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου