ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥ

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Προβολή της ταινίας AGORA στην Πάρο

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος στην Πάρο για την προβολή της τελευταίας του ταινίας «Agora»

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτών των προβολών η ταινία θα προβληθεί και στην Πάρο.
     Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η ταινία «Agora» του Γιώργου Αυγερόπουλου θα προβληθεί στην Πάρο στις 23 Μαϊου 2015 στο Πολυγωνικό κτίριο στο ΓΕΛ Πάρου. Στην προβολή θα παρευρεθεί και ο Γιώργος Αυγερόπουλος για να ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
    Η τελευταία του δουλειά,«Agora», είναι μια ταινία που «καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα στάδια, ενώ αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου. Γίνεται μάρτυρας των αντιδράσεων του κόσμου στο δρόμο, της ανόδου του φασισμού αλλά και των κινημάτων αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή.»
    Η ταινία κέρδισε Βραβείο Καλύτερου Project στο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Έργων - FIPA INDUSTRY, Ιανουάριος 2014, Μπιαρίτζ, Γαλλία
    Χάρη στην εξαιρετικά θερμή υποδοχή και την αμείωτη ανταπόκριση που συνεχίζει να επιφυλάσσει το κινηματογραφικό κοινό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας. Στην Πάρο θα προβληθεί στις 23 Μαϊου 2015 στο ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΟ στο ΓΕΛ Πάρου.
      Κατά την προβολή θα παρευρεθεί ο Γιώργος Αυγερόπουλος  και  θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
       «Πρόσφατα εντυπωσιάστηκα όχι από μια ταινία αλλά από το ντοκιμαντέρ "Αγορά"», δήλωσε ο Κώστας Γαβράς  σε συνέντευξή του στο ΒΗmagazino, υποστηρίζοντας ότι η συνεισφορά του Αυγερόπουλου στη συλλογική μνήμη και στην τεκμηρίωση μιας από τις δυσκολότερες περιόδους στη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας: «Είδα το ντοκιμαντέρ σας με μεγάλο ενδιαφέρον και συχνά με μια δυνατή συγκίνηση. Είναι μια σοβαρή και απαραίτητη ταινία που δείχνει τα τρομερά χρόνια που περνά ο ελληνικός λαός. Η ταινία σας είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ελπίζω κάποια αλλαγή να έρθει γρήγορα».
    Ο Γιώργος Αυγερόπουλος  είναι δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής  στα μέτωπα της Βοσνίας, της Κροατίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Κοσσόβου και της Παλαιστίνης ενώ κάλυψε γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο όπως η εξέγερση στην Αλβανία, οι σεισμοί της Τουρκίας και του Ιράν και το Ναυάγιο του Εσθονία. Το 2000 δημιούργησε την πολυβραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ Εξάντας. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, η σειρά ντοκιμαντέρ Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου είχε τιμηθεί με 34 διεθνείς διακρίσεις σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και κινηματογράφου, που διοργανώθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Περισσότερα στοιχεία για το δημιουργό αλλά και το έργο του στην ιστοσελίδα www.exandasdocumentaries.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου